De start voor STAP

Opdrachtgever

Opleiding.nl

Project

Strategie
Concept en campagne thematiek
Webdesign
Radio commercial
Online advertising

Voor Opleiding.nl werkten we aan een campagne voor de nieuwe subsidieregeling ‘STAP’. Deze subsidieregeling ging in vanaf maart 2022. STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie. STAP is een persoonlijk ontwikkelbudget van maximaal €1.000,- die je kunt aanvragen voor scholing en ontwikkeling.

Uitdaging
Opleiding.nl top of mind maken bij de consument als het gaat over de nieuwe STAP-subsidie en lager opgeleiden (mbo en lager) triggeren een opleiding te gaan volgen m.b.v. het STAP-budget van de overheid.

Inzicht
De STAP-regeling bevat een groot aantal toetreding barrières voor de directe doelgroep (MBO- en lager opgeleiden) vanuit de overheid.

Idee
Voor miljoenen lager opgeleiden maakten we het met Opleiding.nl het “Stap voor Stap” mogelijk om m.b.v. de STAP-coach “Oppi” de subsidieaanvraag van “Startpunt tot Honorering” te versimpelen.

Oplossing
Om STAP voor iedereen zo begrijpelijk en duidelijk mogelijk te maken, creëerden we ‘De start voor STAP’-campagne. We ontwikkelden hiervoor o.a. de strategie, positionering, website en online-uitingen. Zo brachten we ook een STAP-coach tot leven, dit karaktertje helpt iedereen op weg binnen het STAP-proces.

Resultaat
We hielpen duizenden MBO- en lager opgeleiden met een STAP vooruit in hun loopbaan en Opleiding.nl behaalde met behulp van deze campagne een ROI van 400%!